Professional organizer, opruimcoach en begeleider persoonsgebonden budget (pgb) Wmo

Vaak is er  behoefte aan begeleiding voor een langere periode. In dat geval kan de gemeente waar je woont vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) een indicatie afgeven.

Met deze indicatie voor individuele begeleiding kun je kiezen hoe je zorg wilt ontvangen: via een persoonsgebonden budget (pgb) of via zorg in natura.

Bij een pgb koop je zelf zorg in en bij zorg in natura bepaalt de gemeente uit welke zorgorganisatie(s) je kunt kiezen.

Bij een pgb sluit je zelf een zorgovereenkomst af met Opgeruimd en geordend  als zelfstandig ondernemer.

Bij het beheren van een pgb horen verplichtingen en vaardigheden. Je moet een pgb zelf kunnen beheren of een vertegenwoordiger hebben die dit voor je kan doen.

Mocht je willen onderzoeken of een pgb het beste bij jou past, dan kun je online de pgb-test van Per Saldo maken. Per Saldo is een vereniging die informeert, adviseert en opkomt voor de belangen van alle budgethouders.

De test is anoniem en uit de test volgt een persoonlijk advies.

 

Klik hier om naar de test te gaan.

 

De gemeente betaalt de kosten voor de begeleiding en je betaalt zelf  een relatief kleine maandelijkse bijdrage.

Bij hulpvragen op het gebied van opruimen, organiseren en ordenen is soms individuele begeleiding op maat nodig.

 

Een onafhankelijke cliëntondersteuner kan meedenken bij het indienen van een Wmo-aanvraag.

 

Klik hier om naar de website Regelhulp van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te gaan en meer te lezen over onafhankelijke clientondersteuning.

 

Als je in aanmerking komt voor een pgb is Opgeruimd en geordend  je graag van dienst.

Gun jezelf deze hulp, neem contact met mij op voor een gratis, vrijblijvende kennismaking en als het klikt gaan we samen aan de slag.


Het werkgebied van Opgeruimd en geordend  bestaat uit de regio’s Holland-Rijnland (Alphen aan den Rijn, Bollenstreek, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude) en de Haarlemmermeer (o.a. Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Cruquius, Halfweg, Hoofddorp, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Zwanenburg). Als het om een woonplaats gaat in een regio die grenst aan Holland Rijnland of de Haarlemmermeer kunnen we dit samen bespreken.


Professional organizer en opruimcoach individuele begeleiding | Professional organizer en opruimcoach persoonsgebonden budget | Professional organizer en opruimcoach pgb | Professional organizer en opruimcoach Wet maatschappelijke ondersteuning | Professional organizer en opruimcoach Wmo